Da li je riješena misterija: Hiljade novih automobila Tesla koji skupljaju prašinu

J. M.
Da li je riješena misterija: Hiljade novih automobila Tesla koji skupljaju prašinu
Grupa amaterskih detektiva koji sebe nazivaju "Shorty Air Force" otkrili su hiljade novih Teslinih električnih automobila koji su misteriozno parkirani na lokaciji Lathrop u Kaliforniji.

Snimcima iz zraka anonimni istraživači otkrili su skupocjene električne automobile koji skupljaju prašinu. Po njihovom mišljenju, snimci dokazuju da Tesla ima problema s prodajom automobila.

U kompaniji Tesla potvrdili su da je riječ o njihovim vozilima, ali su negirali nedostatak kupaca za automobile. Predstavnik Tesle objasnio je da je veliki broj automobila akumuliran na teritoriji tranzitnih čvorova zbog nedostatka šlepera za transport do trgovaca. 

No, Asocijacija drumskih prijevoznika Amerike začuđena je ovim opravdanjem. Tvrde da u državi postoji dovoljno transportnih kompanija te da se nijedan drugi proizvođač automobile nije požalio na ovakve problem.

Nagađa se da je Tesla Motors napravio mnogo više Modela 3 u verziji s pogonom na zadnje točkove nego što su bili zahtjevi tržišta.

Indirektno to potvrđuje ukazuje činjenica da kompanija obećava da će isporučiti takav model u roku od četiri sedmice, dok se na verziju s pogonom na sva četiri točka mora čekati do 12 mjeseci. 

Mediji izvještavaju da se Tesla nalazi u finansijskim teškoćama koje nastoji prevladati povećanjem proizvodnje. No, masovnija proizvodnja stvorila je dodatni problem – veliki broj reklamacija na automobile što je povećalo troškove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije