Crossover limuzina sa značkom Renaulta: Logan dobio Stepway verziju

J. M.
Crossover limuzina sa značkom Renaulta: Logan dobio Stepway verziju
Jeftini kompaktni sedan Dacia Logan u nekim zemljama svijeta prodaje se pod brendom Renault, kao što je to, između ostalog, slučaj u Rusiji.

Renault Logan se od imenjaka sa znakom Dacije razlikuje po amblemu, ali grilu hladnjaka te nekim detaljima u unutrašnjosti.

Ono što je dosad povezivalo dva modela bila je i činjenica da limuzinski Logan nije dostupan u kvazi-terenskoj verziji Stepway, za razliku od karavana Logan MCV i hatchbacka Sandero.

No, stvari će se uskoro promijeniti. Krajem mjeseca na moskovskom sajmu automobila debitirat će Renault Logan Stepway.

Tako će se Logan priključiti rođaku iz koncerna – modelu Lada Vesta Cross – koji je trenutno jedina dostupna crossover limuzina na svijetu.

Poput ostalih Stepway modela, i Logan je dobio klirens povišen za 20-ak centimetara, plastične dodatke oko limene kecelje i blago modificiranu rešetku hladnjaka.

U Rusiji, gdje će se Renault Logan Stepway proizvoditi i prodavati, kupci će moći birati između jedne od tri verzije 1,6 litarskog atmosferskog benzinskog motora – snage 82, 106 ili 113 KS – u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem.

logan_stepway_02.jpg - undefined

Foto: Renault

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije