Cronos: Fiat najavio budućeg konkurenta Dacia Logana i VW Virtusa

J. M.
Cronos: Fiat najavio budućeg konkurenta Dacia Logana i VW Virtusa
Fiat je najavio novu limuzinu pod nazivom Cronos, koji će se u nekoliko zemalja boriti protiv drugih niskobudžetnih modela poput Dacia Logan i Volkswagen Virtusa.

Iako je u Europi dostupan model Tipo iz Fiatove fabrike u turskoj Bursi, italijanski proizvođač na našem kontinentu nema tako snažan položaj među jeftinim modelima B-segmenta kao što je to slučaj u Južnoj Americi i Indiji.

Na ovim tržištima Fiat je nedavno predstavio hatchback Argo koji je zamijenio dva modela – Punto i Palio – a sada najavljuje sedan Cronos umjesto zastarjelih limuzina Linea i Grand Siena.

fiat_cronos_02.jpg - undefined

Foto: Autos Segredos

Fiat je objavio teaser video iz kojeg se može zaključiti da će Cronos imati dosta zajedničkog s modelom Argo, te da prati kompjuterske ilustracije južnoameričkih medija.

Cronos će dijeliti tehniku s hatchbackom Argo, tako i motore: 1,3-litarski Firefly (98 KS) i 1.8 E.torQ (130 KS), spregnute s 5-stepenim ručnim ili 6-brzinskim automatskim mjenjačem.

Zvanično će Fiat Cronos biti predstavljen naredne godine, a prodaja počinje u Argentini i Brazilu. Dolazak na druga tržišta zasad nije izvjestan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije