Combo Life više nije Fiat Doblo nego Peugeot Rifter i Citroën Berlingo

J. M.
Combo Life više nije Fiat Doblo nego Peugeot Rifter i Citroën Berlingo
Pri pomenu modela Opel Combo, poznavaocima automobila dosada je prva asocijacija bio Fiat Doblo. Naime, od 2011. godine Combo je bio preimenovani Doblo koji je dolazio s traka Fiatove fabrike u turskoj Bursi.

Prošlogodišnjim prelaskom Opela pod okrilje koncerna PSA (Peugeot Citroën) počeo je proces prilagođavanja modelske palate novim vlasnicima. Combo je označio početak nove ere jer je putnička Life verzija postala prvi Opel by PSA.

combo_04.jpg - undefined

Foto: Opel

Drugim riječima, Opel Combo više nije rebrendirani Fiat Doblo nego preimenovani Peugeot Rifter (nasljednik Partnera) i Citroën Berlingo.

Opel Combo Life skoro je identičan prije nekoliko dana predstavljenom Citroën Berlingo Multispaceu.

Dostupan je u standardnoj verziji dužine 4,4 m ili 35 cm produženoj izvedbi koja dolazi opremljena kliznim vratima s obje strane i opcionim trećim redom sjedišta.

Standardna verzija s pet sjedala ima minimalnu zapreminu prtljažnika od 597 litara, dok produžena izvedba u konfiguraciji s pet sjedala prima prtljag zapremine 850 litara.

combo_05.jpg - undefined

Foto: Opel

Kad se preklope stražnja sjedala, zapremina prtljažnika poveća se na 2126 litara (standardna verzija), odnosno 2693 litara (produžena verzija).

Zanimljivo da Opel u svom saopćenju ostao tajnovit kada je riječ o motorima koji će pokretati novi Combo.

Ovo sugerira da bi Combo Life mogao dobiti neki od Opelovih motora, nakon što je Citroën objavio da će za pogon njegovog Berlinga bit će zaduženi 1,2 litarski PureTech turbobenzinac (110 ili 130 KS), te turbodizelski 1.5 BlueHDi agregat u jednoj od tri verzije (75, 100 ili 130 KS).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije