Buduća Niva mnoge razočarala, Lada im odgovorila dotjerivanjem aktuelnog modela

J. M.
Buduća Niva mnoge razočarala, Lada im odgovorila dotjerivanjem aktuelnog modela
Prošlosedmično predstavljanje Lade 4x4 Vision na moskovskom sajmu automobila izazvalo je dosta reakcija.

Dok je izgled buduće Nive oduševio, u isto vrijeme je poklonike kultnog ruskog terenca šokirala najava najava da će automobile biti postavljen globalnu platformu CMF-B LS Alijanse Renault-Nissan.

Lada predstavila buduću Nivu: Ljubitelji legendarnog terenca bit će razočarani

To što se Niva tehnički ne bi trebala mnogo razlikovati od Dacia Dustera izazvalo je ogorčenje širom Europe, a klubovi ljubitelja ruskog terenca šalju proteste AvtoVAZ-u da odustane od ove namjere.

Umjesto reakcije na buduću Nivu, najveći ruski automobilski proizvođač odlučio je dotjerati aktuelni model – Ladu 4x4 – koja se s minimalnim promjenama izrađuje više od 40 godina.

Pres služba brenda Lada objavila je da je automobil "dobio nekoliko stilskih promjena koje naglašavaju markantni nastup SUV-a", čemu treba dodati bolju zvučnu izolaciju.

Najave da će Lada 4x4 (Niva) dobiti ozbiljno redizajniran enterijer nisu se obistinile, barem ako je suditi po jedinoj objavljenoj slici unutrašnjosti.

niva_02.jpg - undefined

Foto: AvtoVAZ

A na toj slici vidi se nova grafika instrument table, s više narandžase boje. Lux nivo opreme dobio je električno podesiva i grijana vanjska ogledala.

Osim sjajnih off+road sposobnosti, glavni adut ostala je cijena: Osnovna spartanski opremljena Lada 4x4 košta 499.900 rubalja, odnosno 12.300 KM.

Dopadljiva Lada 4x4 Urban startuje od 566.900 rubalja, odnosno 14 hiljada maraka, a u ponudi je specijalna Bronto verzija te 5-vratne karoserijske izvedbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije