Baojun CN210S: Novi SUV izgleda sjajno, ali cijena neće privući potencijalne kupce

J. M.
Baojun CN210S: Novi SUV izgleda sjajno, ali cijena neće privući potencijalne kupce
Kineski Baojun je objavio slike velikog SUV-a koji će debitirati u decembru na Guangzhou Auto Showu.

Tada će biti poznato i ime novog modela pošto se trenutno koristi kodna oznaka CN210S. 

baojun_01.jpg - undefined

Foto: Baojun

CN210S izgleda fantastično, a posebno atraktivna su prednja i zadnja LED svjetla. Bit će najveći Baojun u paleti, pozicioniran iznad modela 530 o kojem smo pisali.

Baojun 530: SUV nastao u suradnji s General Motorsom košta 19.000 KM

Podsjetimo, brand automobila Baojun nalazi se pod okriljem joint venture kompanije SAIC-GM-Wuling, u kojoj američki General Motors ima 43 posto učešća, dok ostatak pripada kineskim partnerima SAIC (Shanghai Auto) i Wuling Automotive.

baojun_03.jpg - undefined

Foto: Baojun

U nosu novog Baojuna CN210S nalazi se 1,5 litarski turbobenzinac koji snagu od 160 "konja" prenosi na prednje točkove preko 7-stepenog DCT mjenjača s dvostrukim kvačilom.

Iz kompanije Baojun najavili su da će CN210S biti postavljen na potpuno novoj platformi, koju će dijeliti s budućim monovolumenom.

Kineski mediji barataju s početnom cijenom od 120.000 yuana, odnosno oko 29 hiljada maraka, što znači da lijepi i moderni automobili iz najmnogoljudnije zemlje svijeta više nisu bagatelno jeftini.

baojun_06.jpg - undefined

Foto: Baojun

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije