Aura stiže početkom 2020. godine: Najmanja Hyundai limuzina za 14.000 KM

J. M.
Aura stiže početkom 2020. godine: Najmanja Hyundai limuzina za 14.000 KM

Južnokorejska kompanija Hyundai predstavila je u Indiji novu kompaktnu limuzinu Hyundai Aura. Novi model koji je 3-volumenska verzija Hyundaija i10, a u prodaji će se naći početkom 2020. godine.

Hyundai i10: Novi izgled, redizajnirana unutrašnjost, moderni sistemi i asistenti

Budžetna limuzina proizvodit će se u Indiji, odakle će se naredne godine isporučivati lokalnim kupcima ali i na tržišta Kine i regije jugoistočne Azije. Očekivano, Aura je zbog indijskih poreskih propisa kraća od četiri metra i mjeri 3995 mm između krajnjih tačaka, široka je 1680 mm, visoka 1520 mm, s međuosovinskim razmakom od 2450 milimetara.

hyundai-aura-1.jpg - undefined

Foto: Hyundai

Izgled prednjeg dijela Aure preuzet je od posljednje generacije hatchbacka Hyundai i10, uz jednu malu promjenu – položaj svjetala za maglu. Na stražnjem dijelu dodat je klasični limuzinski "ruksak" s prtljažnikom još uvijek nepoznate zapremine.

U unutrašnjosti Aura je dobila 8-inčni infotainment sistem koji sadrži aplikacije Android Auto i Apple CarPlay te služi za projiciranje zapisa kamere za vožnju unazad. Navigacija i zvučni sistem Arkamys mogu se podešavati s pametnog telefona preko aplikacije Hyundai iBlue. 

hyundai-aura-5.jpg - undefined

Foto: Hyundai

U paleti motora nalazi se benzinac 1.2 MPI Kappa (83 KS), poznat iz Hyundaija i10, a u ponudi je i prerađeni turbodizel 1.2 Ecotorq koji razvija 75 KS i 190 Nm najvišeg obrtnog momenta. Nešto kasnije očekuje se turbobenzinski 1.0 Kappa Turbo GDI sa 100 KS.

Na indijskom tržištu Hyundai Aura će se nadmetati sa sličnim malim limuzinama kao što su Honda Amaze, Maruti Suzuki Swift Dzire i Tata Tigor. Cijena još nije saopćena, ali se očekuje da će bazna verzija koštati oko 14.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije