Ako maštate o jeftinom kamper vozilu: Lada Granta kao baza za narodni motorhome

J. M.
Ako maštate o jeftinom kamper vozilu: Lada Granta kao baza za narodni motorhome

Kamper vozila za boravak, nadograđena na kombije, terence i putničke automobile pružaju kućni ugođaj u pravom smislu riječi.

Međutim, "motorhome" vozila imaju i ozbiljan nedostatak – visoku cijenu koja je rijetko kada niža od 100-tinjak hiljada maraka. Preskup užitak, obzirom da se koriste manji dio godine.

Zato su ruske kompanije Lux Form i Avtokemper Prom odlučile konstruirati "narodni kamper" na bazi superjeftine Lade Grante. Riječ je o automobilu koji u baznoj verziji u Rusiji košta svega 10-ak hiljada maraka pa je već na "temeljima" doma ostvarena ogromna ušteda.

1559208255_f1.jpg - undefined

Foto: Lux Form

Na karoseriju Lade Grante nadograđen je prostor za boravak i nastalo je kamper vozilo dužine 4925 mm, širine 1740 mm, visine 2390 mm.

Iza kabine Grante nalazi se mini-apartman u kojem će dvije osobe pronaći sve što im treba – dva kreveta, kuhinju opremljenu plinskim štednjakom i sudoperom, 70-litarskim spremnikom za vodu, ormarom za garderobu, 220-voltnom utičnicom…

1559208334_f4.jpg - undefined

Foto: Lux Form

Posebno zanimljivo je da su dizajneri u Grantu Motorhome uspjeli smjestiti i kupaonicu s tuš kabinom, wc-om, umivaonikom i ormarićem za higijenske predmete.

Koliko sve ovo košta? U baznoj verziji 1,15 miliona rubalja, odnosno 30-ak hiljada maraka. Ubjedljivo najjeftinije kamper vozilo za koje se već primaju uplate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije