Vlasnici će malo sačekati: Zaustavljen šleper-labudica s novim vozilima Škoda Kamiq

J. M.
Vlasnici će malo sačekati: Zaustavljen šleper-labudica s novim vozilima Škoda Kamiq

Početkom jula počela je proizvodnja Škode Kamiq, najmanjeg SUV-a češke kompanije, model koji se željno iščekuje i na na našem tržištu.

Na zapadnoeuropskim tržištima kupcima je već počela isporuka najnovijeg modela iz Mlade Boleslave, no neki će sačekati na svoj Kamiq koji dan duže nego je planirano.

U utorak ujutro na njemačkom autoputu A6 u blizini Kaiserslsauterna službenici saobraćajne policije zaustavili su šleper-labudicu "istočnoeuropskih registarskih oznaka".

Ogromna materijalna šteta: Izgorio šleper s novim automobilima VW Polo i T-Roc

Na labudici je bilo 8 potpuno novih Škoda7 Kamiqa i 1 Octavia Combi – očito natovarenih u fabrici u Mladoj Boleslavi, namijenjenih kupcima u zapadnoj Europi, pretpostavlja se Francuskoj.

Pregledom šlepera policajci su otkrili nedostatke neoprostive čak i za prevoz tereta nekim pustim makadamskim putem, a kamoli transport novih automobila brzim zapadnoeuropskim autoputevima.

skoda_kamiq_transport_02.jpg - undefined

Foto: Policija

Gume na prikolici bile su djelomično bez odgovarajuće dubine gaznoga sloja, a jedna je čak pukla na boku!

Šleper-labudica s novim Škodama je odmah isključena iz saobraćaja, a protiv 50-godišnjeg vozača i vlasnika teretnog vozila podignute su prekršajne prijave s novčanim kaznama.

Sve u svemu, manja šteta nego je mogla nastati u slučaju neke neprilike na cesti. Vlasnici će dobiti svoje nove Škode, a nesavjesni prijevoznik ubuduće razmisliti o tehničkoj ispravnosti i sigurnosti svog voznog parka.

skoda_kamiq_transport_03.jpg - undefined

Foto: Policija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije