Velika Britanija zabranila emitiranje Volkswagenove reklame

Radiosarajevo.ba
Velika Britanija zabranila emitiranje Volkswagenove reklame
Proizvođači automobila skloni su reklamama zabavnog karaktera. Osim što ovakvi promotivni video zapisi duže zadrže pažnju ciljane publike, velike su šanse i da postanu viralni hit na društvenim mrežama.

Volkswagen je očito imao ovakve namjere s reklamom za novi Polo, međutim proces je zapeo već na prvom koraku u Velikoj Britaniji.

Agencija za oglašivačke standarde – ASA, zabranila je prikazivanje reklame uz objašnjenje da ista potiče neodgovorno upravljanje motornim vozilom.

U Volkswagenu su se žalili na ovu odluku. Nijemci tvrde kako je smisao reklame promicanje sigurne i odgovorne vožnje, kao i isticanje naprednih sigurnosnih sistema automobila koji vozačima mogu pomoći da izbjegnu pojedine opasne situacije u prometu.

Sama reklama na duhovit način prikazuje odrastanje veoma aktivnog, pomalo šlampavog dječaka i njegovog oca.

Kroz godine dječak doživljava brojne nezgode na kojekakvim prijevoznim sredstvima, a okolnosti se mijenjaju tek nakon što sjedne za upravljač Pola koji mu već u prvoj vožnji pomaže izbjeći dvije nezgodne situacije zahvaljujući aktivnim sigurnosnim sustavima za pomoć u vožnji, piše Tportal.hr.

Ostaje da se vidi kako će ASA reagirati na Volkswagenovu žalbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije