Kako je ovo moguće: Lada u klubu proizvođača bespilotnih automobila

J. M.
Kako je ovo moguće: Lada u klubu proizvođača bespilotnih automobila

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan urnebesni snimak s ruskih ulica. U glavnoj ulozi našao se automobil Lada Priora, parkiran na snijegom prekrivenoj ulici grada Perna.

Odjednom automobil kreće "ničim izazvan", bez vozača za upravljačem!? Pošto su prednji točkovi okrenuti ulijevo, Lada počinje praviti krugove dok se oko nje odvija saobraćaj, a drugi vozači pokušavaju izbjeći automobil bez kontrole.

Prebrojali smo: Lada je napravila čak 17 krugova prije nego je zaustavljena, a zanimljivo da samo vozač Audija Q5 nije uspio spriječiti lagani kontakt.

Na kraju je iz jedne od obližnjih zgrada u hladnu noć istrčao vlasnik Lade u donjem vešu (!), razbio bočno staklo i uspio "obuzdati" automobil. Prethodno je s prozora bacio ključ prolaznicima, ali oni nisu uspjeli zaustaviti Ladu.

Nema informacija o uzrocima neobične nesreće, a jedino objašnjenje može biti da je riječ o Priori s automatskim mjenjačem koja je ostala "u brzini" i s upaljenim motorom. Ruski mediji šale se da je Lada ušla u krug probranih proizvođača koji u ponudi imaju bespilotne automobile.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije