"Suza" kao nova: Prodaje se popularni Opel Kadett koji je prešao samo 19.000 km

J. M.
"Suza" kao nova: Prodaje se popularni Opel Kadett koji je prešao samo 19.000 km

Opel Kadett E, koji je izrađivan u periodu od 1984. do 1991. godine, bio je jedan od najpopularnijih kompaktnih modela svog vremena, a cijenili su ga i vozači na našim prostorima.

Razlog je činjenica da je posljednja generacija Kadetta u bivšoj Jugoslaviji imala status domaćeg proizvoda.

opel_kadett_001.jpg - undefined

Foto: Matchless Car Service GmbH

Livnica iz Kikinde je isporučivala odlivke za General Motors, a zauzvrat dobivala gotove Opelove automobile, uključujući i legendarnu "Suzu", koji su se, sa značkom Opel-IDA, prodavali za jugoslovenske dinare .

U bivšoj Jugoslaviji naročito popularna bila je limuzinska verzija Kadetta E koja se pojavila 1985. godine. Jedan takav raritetni primjerak Kadetta "Suze" ponuđen je ovih dana u Njemačkoj.

opel_kadett_009.jpg - undefined

Foto: Matchless Car Service GmbH

Matchless Car Service GmbH iz Münchena prodaje limuzinski Opel Kadett E proizveden 1991. godine. Ono što privlači pažnju je besprijekoran izgled automobila što ne treba čuditi obzirom na svega 19.000 pređenih kilometara!

Ponuđeni Opel Kadett E pokreće 1,6 litarski benzinac koji snagu od 75 "konja" prenosi na prednje točkove preko automatskog mjenjača. Obzirom na odličan izgled i raritetni status, cijena od 4.390 eura čini se dobrom ponudom. 

opel_kadett_004.jpg - undefined

Foto: Matchless Car Service GmbH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije