Susret oldtimera: Dobrodošao svaki automobil stariji od 30 godina

Anadolija
Susret oldtimera: Dobrodošao svaki automobil stariji od 30 godina
Međunarodni susret oldtimera danas je u Mostaru okupio muzejske primjerke automobila iz čitave Bosne i Hercegovine i regije, te pokazao bogatu historiju automobilske industrije iz prošlog stoljeća.

Sudionici manifestacije, koja se, u organizaciji Oldtimer Kluba Mostar, po treći put održava u gradu na Neretvi, okupili su se ispred Gradske vijećnice u Mostaru, gdje je upriličena prigodna svečanost otvaranja ovoga susreta.

Potom su, vožnjom gradskim ulicama i cestama Hercegovine, muzejski primjerci automobila plijenili pažnju šire javnosti.

Zdravko Vidović, predsjednik Oldtimer kluba Mostar, ističe kako je ovaj skup od međunarodnog značaja, jer je na jednom mjestu okupio vozila starija od tri decenije (i njihove vlasnike iz čitave BiH i regije.

Valja podsjetiti da svaki automobil stariji od 30 godina spade u kategoriju oldtimera.

"Ovo je međunarodni skup koji je jedan od najvećih u BiH. Vozači su sa svojim oldtimerima došli iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i čitavog Balkana. Imamo automobila koji su jako rijetki i teško ih je vidjeti na našim putevima", kazao je Vidović.

Među brojnim učesnicima najviše pažnje izazvali su supružnici Alma i Edo Kapetanović iz Sarajeva koji su u Mostar došli s replikom automobila u kojem je ubijen austrijski prijestolonasljednik Franz Ferdinand.

"Suprug je napravio automobil tako da se rado odazivamo svim tim susretima. Edo je veliki zaljubljenik oldtimera, ali tu ljubav prema limenim ljubimcima dijelimo i djeca i ja", kaže Alma Kapetanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije