Skoro 27 posto autobusa neispravno, najveći problem neispravne kočnice

Anadolija
Skoro 27 posto autobusa neispravno, najveći problem neispravne kočnice
Twitter / Ilustracija

U akciji besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa na području RS-a provedeno od 19. do 31. augusta izvršena je vanredna kontrola tehničke ispravnosti 297 autobusa, a nedostaci su utvrđeni na 79 autobusa odnosno 26,6 posto kontrolisanih.

Akciju je provelo Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora RS, Asocijacija stanica za tehnički pregled vozila, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Automoto savez RS. Za učešće u akciji prijavilo se 58 stanica za tehnički pregled, a autobusi su kontrolisani na 35 stanica u RS.

"Najveći broj neispravnosti odnosio se na kočioni sistem - 71 vozilo, uređaje za osvjetljenje i svjetlosnu signalizaciju - 31 vozilo, sistem za upravljanje - 10 vozila, elemente vješala, osovine i točkove - 16 vozila. Oprema je nedostajala na dva autobusa. Svi autobusi na kojima su uočeni nedostaci upućeni su da iste otklone, te da nakon toga ponove tehnički pregled", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

U saopštenju se navodi da ovom akcijom koja za cilj ima povećanje bezbjednosti đaka u saobraćaju i koja se tradicionalno provodi pred početak školske godine, svi subjekti koji učestvuju u sistemu bezbjednosti saobraćaja pružaju mogućnost prevoznicima da pripreme svoje autobuse, izvrše tehnički pregled i uoče eventualne nedostatke, kako bi ih na vrijeme mogli otkloniti i vršiti bezbjedan javni prevoz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije