Senzacija u Imotskom: Ljubitelji automobila odlučili graditi spomenik Mercedesu

Radiosarajevo.ba
Senzacija u Imotskom: Ljubitelji automobila odlučili graditi spomenik Mercedesu
Imotska krajina jako je poznata po prestižnim europskim turističkim destinacijama, skupocjenim kućama za odmor, te Modrom i Crvenom jezeru, no vjerovatno malo ko poznaje ovaj kraj, a da ne zna da su njegovi stanovnici veliki ljubitelji Mercedesa.

Zbog toga oni su postali hrvatski sinonim za kultni njemački automobil, a upravo zbog toga neki od entuzijasta i ljubitelja automobilizma odlučili su napraviti mali projekt koji ne postoji vjerovatno ni u jednom od gradova Europe. Tačnije, odlučili su izgraditi spomenik Mercedesu, prenosi Radio Imotski.

"Ideja je niknula na našem zadnje, tradicionalnom susretu oldtimera u Imotskom sredinom augusta, od naših članova. Mercedesa je na svakoj našoj smotri najviše, bez daljnjeg i to nam predstavlja i čast. Uputit ćemo pismo koncernu Daimler, pod čijim je skutima Mercedes, upoznati ih s nakanom podizanja spomenika, ali i s približnim podacima koliko Mercedesa ima u Imotskoj krajini", kazao je Ivan Topić, predsjednik udruge oldtimera.

U Imotskom se već i razmišlja o lokaciji spomenika, načinu njegove izrade, a najvjerojatnije će biti od pravog imotskog kamena.

"Sve radimo tiho i polagano, vidjet ćete sve uskoro, jer će to biti jedan prilog turističkoj promociji našeg grada", zaključio je Topić."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije