Roditelji zvijezde filma 'Star Trek' tužit će Fiat Chrysler zbog smrti sina

Radiosarajevo.ba
Roditelji zvijezde filma 'Star Trek' tužit će Fiat Chrysler zbog smrti sina
/ Yelchin / Grand Cherokee (wiki/Chrysler)
Roditelji Antona Yelchina, američkog glumca ruskog porijekla, tužit će kompaniju Fiat Chrysler zbog smrti svog sina.

Yelchin, zvijezda filma 'Star Trek', tragično je preminuo 19. juna ove godine kada ga je njegov automobil – Jeep Grand Cherokee – pritisnuo na nizbrdici uz ogradu kuće. 

Incident se dogodio u trenutku kada je 27-godišnji glumac je izašao iz svog automobila, zaboravljajući da aktivira ručnu kočnicu.

Kao razlog za tužbu navodi se to što je prije tragičnog incidenta kompanija Fiat Chrysler (vlasnik branda Jeep) primila brojne pritužbe na ručicu mjenjača modela Jeep Grand Cherokee.

Naime, vozači bi izašli iz automobila u uvjerenju da je poluga automatskog mjenjača u "parkirnom" položaju, dok je u stvarnosti bila u "neutralnoj" poziciji. A "neutral" dozvoljava kretanja na strminama što je bio scenario nesreće Yalcina.

Organizacija za sigurnost saobraćaja na cestama SAD primila je oko 700 pritužbi na Jeep Grand Cherokee, od čega je 266 vezano za nesreće u kojima povrijeđeno 68 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije