Rezultati istraživanja: Najgori vozači nalaze se za upravljačem BMW-a

Radiosarajevo.ba
Rezultati istraživanja: Najgori vozači nalaze se za upravljačem BMW-a
Foto: Arhiv / Ilustracija
Britanski sajt za poređenje osiguravajućih kuća sproveo je istraživanje o tome koji su najgori vozači na njihovim putevima.

U anketi je učestvovalo 2.000 ljudi od kojih je 24 posto kao najgore izdvojilo vozače BMW automobila. Posebno ih ne vole u Sjevernoj Irskoj gdje je taj procenat čak 35 posto, prenosi B92.

Drugi na listi su vozači komercijalnog vozila Ford Transit, uprkos nedavnom istraživanju da su vozači kombija najsigurniji u Velikoj Britaniji.

Na svakih 160.000 pređenih kilometara, oni učestvuju u 3,8 puta manje nesreća koje rezultuju povredama od ostalih automobila.

Štaviše, čak 32,8 posto vozača kombija je uperilo prst u vlasnike BMW-a kao užasne vozače, kao i većina biciklista i motociklista.

Treći najgori, iza vozača BMW-a i Ford Transita, su taksisti, koje većina smatra gorima od vozača Audija, Ferrarija, Porschea, Subarua i Mercedesa i VW Golfa, čiji su vlasnici deveti na listi.

Najgori vozači upravljaju vozilima:

1. BMW 
2. Ford Transit 
3. Taksi (Black cab) 
4. Audi 
5. Ferrari 
6. Porsche 
7. Subaru 
8. Mercedes
9. VW Golf 
10. Opel/Vauxhall Astra 
11. Toyota Prius 
12. Ford Focus 
13. Lexus 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije