Rally for Heroes dolazi u Mostar i Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Rally for Heroes dolazi u Mostar i Sarajevo
Građani Mostara u utorak, 7. augusta, od 13.00 do 15.00 sati na Španskom trgu imat će priliku pogledati automobile učesnika humanitarne vožnje "Rally for Heroes" koja se organizira u čast palih britanskih vojnika.

Na putovanju koje će trajati 10 dana, učesnici će proći kroz 10 zemalja te preći oko 5.000 kilometara, a sva prikupljena sredstva bit će dodijeljena udruženju SSAFA - jednoj od najstarijih humanitarnih organizacija koja pruža podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama.

Ova humanitarna vožnja organizira se svake dvije godine, a ovo je peta po redu. Učesnici ovih vožnji su članovi britanskih Oružanih snaga, veterani, ali i civili, koje povezuju ljubav prema automobilima i želja da podrže Oružane snage, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH.

Rally for Heroes kroz Bosnu i Hercegovinu prolazit će 7. i 8. augusta, te će tako osim Mostaraca i građani Sarajeva imati priliku pobliže se upoznati s automobilima 7. augusta, od 19.00 do 21.00 sat, na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI).

Događaji su organizirani u suradnji s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, Ministarstvom obrane Bosne i Hercegovine, Upravom grada Mostara i Upravom grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije