Pretjerali s narudžbama za Alfu Romeo, pa dosegli dug od 60 miliona maraka

Radiosarajevo.ba
Pretjerali s narudžbama za Alfu Romeo, pa dosegli dug od 60 miliona maraka
Foto: Alfa Romeo / Alfa Romeo Giulia

Kompaniji Kamkad Automotive u američkom Dallasu koja je bila ovlašteni prodavač Alfe Romeo je oduzeto 50 automobila ovog proizvođača jer nije platila finansijske obaveze, piše Jutarnji list.

Krizi u kojoj se našla ova kompanija je, između ostalih, doprinijela odluka da se naruči veliki broj modela Alfe Romeo za kojima nije postojalo veliko interesovanje kupaca. Da je donesena pogrešna odluka, priznao je i izvršni direktor Kamkad Automotivea Ken Stickler u razgovoru za CBS11. Dug kompanije je dosegao iznos od 60 miliona maraka.

Kupci su se žalili na njihove usluge tvrdeći da im nije plaćena registracija iako je to obećano, kao i to da im nije plaćen rabljeni automobil za koji su dali pod račun. Zbog toga su bili primorani plaćati dva automobila odjednom.

Kupcima koji su zamijenili svoj za novi automobil duguju više od 1,2 miliona maraka. Kako je naveo Jutarnji list, slučaj je pod istragom, dok će Sickler najvjerovatnije izgubiti licencu za poslovanje. Kompanija čiji je bio direktor je također bila distributer za Hyundai.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije