Pogledajte vožnju automobila koji je toliko rijedak da ga niko ne može imati

Radiosarajevo.ba
Pogledajte vožnju automobila koji je toliko rijedak da ga niko ne može imati
Foto: Printscreen / Super Car Blondie

Mercedes Maybach Exelero jedan je od onih auta koje svaki zaljubljenik u automobile želi imati u svojoj garaži, ali baš ovaj model, ne može imati niko, a razlog je jednostavan - jedinstven je.

Mercedes, odnosno Daimler, napravio je jedini primjerak u saradnji sa Fuldom, njemačkim proizvođačem guma, kako bi testirali nove pneumatike.

Fulda Exelero modeli počeli su se proizvoditi 2004. godine, a Fulda je uvijek pravila po jedan primjerak koji je zadržavan u salonu kompanije.

Mercedes je napravio Exelero na kosturu svog Maybacha, dodajući mu V12 twin turbo motor sa snagom od 690 konjskih snaga (510 kilowata) i obrt 1,020 Nm.

Najveća brzina koju dostiže je 350 kilometara na sat.

Enterijer ovog automobila je priča za sebe. Unutar njega su kožna sjedišta sa velikom prostranosti, LCD kontrolna tabla sa LED svjetlima po cijeloj unutrašnjosti, a za one koji se voze na zadnjem sjedištu, osigurani su i držači za čase, LCD ekran od osam inchi, i još mnogo mnogo toga.

Ono što je naravno i najtužnije u cijeloj priči jeste da je ovo auto jedinstveno i da je izloženo u salonu nakon proizvodnje, ali u narednom videu možete pogledati kako izgleda voziti ovaj auto:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije