Neobičan udes: Sudbina siromašnog vozača tricikla rastužila svijet

Radiosarajevo.ba
Neobičan udes: Sudbina siromašnog vozača tricikla rastužila svijet
Neobičan udes – koji se desio u gradu Guiyang u kineskoj provinciji Guizhou – rastužio je srca korisnika interneta širom svijeta.

Mali dostavni tricikl udario je u zadnji dio skupog Rolls-Royce Ghosta. Početna cijena Ghosta u Kini je 4,2 miliona juana (nešto više od milion KM), pa je jasno da su i najsitnije popravke izuzetno skupe.

A to je kamen oko vrata za vozača tricikla jer prema kineskim propisima onaj ko udari u zadnji dio drugog vozila po automatizmu je krivac za udes.

Da stvar bude gora, vozači dostavnih trokolica obično nisu osigurani, niti na ličnom niti na nivou kompanije, pa iz vlastitog džepa moraju podmiriti štetu koju naprave.

Postoje mnoge tužne priče o vozačima tricikala, bicikala i mini-kombija koji su bankrotirali nakon sudara. Javnost je tražila nove zakone u cilju zaštite tih ljudi, ali do sada bez rezultata.

Zato ne čudi da je vozač tricikla plakao kao malo dijete nakon sudara, iako oštećenja na Rolls-Royceu izgleda minimalno. Međutim, čak i mala popravka košta nekoliko godišnjih plaća siromašnog  vozača trokolice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije