Međunarodni susreti oldtimera: Pogledajte najljepše automobile među 60-ak učesnika

Fena
Međunarodni susreti oldtimera: Pogledajte najljepše automobile među 60-ak učesnika

Nizom zanimljivih sadržaja, danas je u Sarajevu nastavljeno 17. izdanje Međunarodnih susreta oldtimer automobila i motocikala (Međunarodni Oldtimer Rally), uključujući i Izložbu ispred Sarajevo City Center-a (SCC-a), čiji su posjetioci bili u prilici vidjeti više od 60 oldtimera.

Kako je Feni kazao predsjednik Old Timer kluba Sarajevo Nedim Husić-Braco, višednevna manifestacija koja je počela u petak, nastavljena je u subotu 'ispitom spretnosti'  na Vilsonovom šetalištu, nakon čega je uslijedila spomenuta izložba ispred SCC-a, te okupljanje u Sarajevskoj pivnici, a potom i panoramska vožnja žičarom.

Najstariji automobil je Ford iz 1917. godine, a svoje oldtimere iz '60-ih, '70-ih i '80-ih godina došli su predstaviti brojni gosti iz Mađarske, Njemačke, Austrije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Te tipove automobila vozili su Bonnie i Clyde, austro-ugarski prijestolonasljednik Franc Ferdinand i njegova supruga Sofija, tu su i Mercedes 190 S iz 1960. kojeg je svojevremeno vozio Džemal Bijedić, predsjednik Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine, ali i Mercedes 170 iz serije "Otpisani".

Predsjednik Old Timer kluba Nedim Husić kazao je Feni da će u nedjelju u Sarajevu biti organizirana zabava na kojoj će građani birati najljepši automobil.

Višednevna manifestacija organizira se povodom obilježava Dana Kantona Sarajevo i Općine Centar.

Sve ljubitelje starih automobila i motora organizatori su pozvali da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju s mnogo ljubavi i pažnje.

Ovogodišnju manifestaciju podržali su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije