Kožna sjedišta prvog Aston Martinovog terenca proizvedena u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Kožna sjedišta prvog Aston Martinovog terenca proizvedena u Srebrenici
Foto: Aston Martin / Unutrašnjost Aston Martina DBX

Kožna laminacija na sjedištima i plastičnim dijelovima prvog Aston Martinovog terenca DBX je rađena u kompaniji Prevent Components u Srebrenici, piše portal Bljesak.

Terenac će biti predstavljen 20. novembra u Pekinga. Britanski proizvođač luksuznih vozila je objavio zvanične fotografije kako će izgledati njegova unutrašnjost.

Dijelovi za Aston Martin proizvodit će se u Goraždu i Srebrenici

Kožna laminacija na sjedištima i plastične komponente terenca su proizvedene u kompaniji Prevent Components u Srebrenici.

Bosanskohercegovačka kompanija je sarađivala sa Aston Martinom posljednjih godinu dana.

"Zadovoljstvo nam je konačno predstaviti izgled komponenti na kojima smo radili zajedno s timom Aston Martina proteklih godina dana", objavili su iz Preventa.

Cijena terenca u Njemačkoj će iznositi 193.500 eura (skoro 400.000 maraka), a u Sjedinjenim Američkim Državama 189.900 dolara (nešto manje od 328.000 maraka).

Ovog Aston Martina će pokretati 4,0 litarski biturbo V8 motor sa 542 konjske snage. Iz kompanije su poručili da je ovo jedan od najvažnijih modela u njihovoj historiji, piše Bljesak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije