Koliko košta održavanje Veyrona: Oni koji ga voze moraju imati dubok džep

Radiosarajevo.ba
Koliko košta održavanje Veyrona: Oni koji ga voze moraju imati dubok džep
PrtScr / Bugatti Veyron

Prethodnik Chirona je i danas pojam automobila snova, i to jednog od najpoželjnijih.

Cijena mu opet raste, a svojedobno se mogao nabaviti dosta povoljno, gotovo pa u domeni supersportaša. No pravi izazov je samo vlasništvo automobila. Osim izuzetno skupe police osiguranja troškovi održavanja idu u nebo, i to vozili automobil ili ne, piše Index.hr.

Kao što je poznato, samo zamjena ulja koja je vrlo kompleksna stoji oko 25.000 dolara, što je na razini cijene vrlo solidnog novog kompakta. Nadalje, autor ovog videa, Manny Khosbinn, naglašava kako je posjedovanje Veyrona izuzetno skupo. On ih ima dva, a jedan je u režiji Mansoryja. Naravno, uskoro će preuzeti i Chirona.

Osim prije spomenute zamjene ulja potrebno je mijenjati i gume, i to svake dvije do tri godine. To je još 38.000 dolara. Kao što je poznato, nakon 16.000 prijeđenih kilometara valja kupiti i nove naplatke, a to je dodatnih 50.000 dolara.

Dakle, vlasnik je već lakši za preko 100.000 dolara, a još nije ni stigao do kočnica ili, ne daj bože, nekog ozbiljnijeg servisa. Potrošnja goriva je enormna, ali u ovom slučaju kada govorimo o ukupnim troškovima, apsolutno nebitna. Kad se sve zbroji i oduzme, nekadašnja računica od 300 dolara po kilometru je i danas dosta realna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije