Khabib kao vozač: Sanjao je Ladu, a prijatelju halalio skupocjeni Mercedes

J. M.
Khabib kao vozač: Sanjao je Ladu, a prijatelju halalio skupocjeni Mercedes
Nakon što je u UFC borbi stoljeća pobijedio Conora McGregora u Las Vegasu, ne prestaje interes javnosti za Khabiba Nurmagomedova.

Navijače zanima sve što se tiče sjajnog ruskog MMA borca, od djetinjstva, porodice, privatnog života…

Predstaviti Khabiba u rubrici "poznati za volanom" je vrlo teško. Dok se na društvenim mrežama mogu pronaći brojne slike njegovog protivnika Conora McGregora s ergelom skupocjenih automobila, Khabib je mnogo decentniji.

Ono što se zna da je s 19 godina želio napustiti sport i otići na studij za oficira sigurnosnih službi kako bi imao sigurnu platu, dovoljnu da kupi novu Ladu. Otac Abdulmanap Nurmagomedov mu to nije dozvolio.

"Nemoj razmišljati o novcu, sada je to moja briga. Imaš talenat. Ako odustaneš, žalit ćeš cijelog života", rekao je Abdulmanap.

Khabib je poslušao oca. Kao što će ga poslušati da nešto kasnije proda bijelu Ladu Prioru kojom je ispunio snove.

"Brinuo sam se da bi mu se nešto moglo dogoditi. Automobil tada nije bio neophodan Khabibu", objasnio je Adbdulmanat.

Kada je sazreo, situacija se promijenila. Khabib danas ima nekoliko automobile, a najčešće je za upravljačem terenca Mercedes GL-klase.

Prije nekoliko godina, nakon pobjede nad Danielom Horcherom na takmičenju UFC-a, Ziyavudin Magomedov, jedan od najbogatijih oligarha u Dagestanu poklonio je Khabibu skupocjeni Mercedes AMG GT.

Dok se Khabib pripremao za jedan meč u San Joseu, njegov prijatelj je je u septembru 2016. godine uzeo automobil, divljao ulicama Makhachkale i izazvao udes.

Khamed je prijatelju halalio štetu, popravio Mercedes, a uskoro je viđen za upravljačem kabrioleta Ferrari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije