Italijanski proizvođač automobila u velikim problemima, spas u konkurenciji

Radiosarajevo.ba
Italijanski proizvođač automobila u velikim problemima, spas u konkurenciji

Italijanski proizvođač automobila FIAT je u velikim problemima, procijenio je portal AutoRepublika.

Kada ste posljednji put čuli da je FIAT proizveo novi model, (ne)sigurnost postojećih modela i drugo - pokazatelji su teškoća koje su zadesile automobilskog giganta sa Apenina.

Kao dva modela koji FIAT održavaju u životu, AutoRepublika je navela Pandu i 500 ili poznatijeg pod imenom Fićo.

Međutim, veliki problem za Pandu i nekada veliku uzdanicu Punta je nula zvjezdica za sigurnost na Euro NCAP testovima.

Italijani se mogu pohvaliti niskim emisijama štetnih gasova kod svojih automobila čime zadovoljavaju stroge kriterije Evropske unije. Ali, standardi koji postaju sve zahtjevniji predstavljaju izazov i za FIAT.

Prema pisanju AutoRepublike, torinski proizvođač namjerava sarađivati s američkom kompanijom Tesla u prozivodnji električnih automobila. Ali, za očekivati je da će to skupo koštati, samo još nije poznato koliko skupo.

Do sada su postojale brojne glasine da bi FIAT mogla preuzeti neka u ovom trenutku jača automobilska grupacija. Kao naizgledniji partner se ističe francuska PSA grupa koju čine Peugeot i Citroen, piše portal AutoRepublika.

Ko je odgovoran za nezavidnu situaciju u FIAT-u, teško je reći, ali neki krivca vide u nedavno preminulom čelnom menadžeru kompanije Sergiju Maarchinneu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije