Dvogodišnji test Alfe Romeo: Cijena je drastično pala, ali je nadmašila konkurente

Radiosarajevo.ba
Dvogodišnji test Alfe Romeo: Cijena je drastično pala, ali je nadmašila konkurente
Foto: Alfa Romeo / Alfa Romeo Giulia

Novinari američkog magazina Car & Driver dugoročno su testirali Alfu Romeo Guliu Quadrifoglio. Dvogodišnji test je pokazao koliko padne cijena ovog automobila nakon kupovine u salonu, piše portal AutoRepublika.

Poslije 64.000 kilometara kod Giulije je curio antifriz, morala se zamijeniti pumpa za gorivo i diferencijali. U stražnjem dijelu automobila se mogla čuti buka. Zbog toga su došli stručnjaci ovog proizvođača automobila u cilju da utvrde šta je razlog buke. Nisu uspjeli u tome.

Održavanje vozila uopšte nije jefitno. Zamjena branika i jednog fara je koštala više od 6.100 maraka. Zamjena pločica i rotora je koštala nešto manje - više od dvije hiljade maraka. Cijena salonskog primjerka je prije dvije godine iznosila više od 139.000 maraka. Tražena cijena dvije godine poslije je bila skoro 73.000 maraka.

Kako navodi AutoRepublika, pad cijene za klasu automobila kao što je Giulia nije iznenađenje. Alfa Romeo je u ovoj kategoriji nadmašila rivale poput BMW-a M3, Mercedesa C63 AMG i Cadillaca ATS-V.

Car & Driver je italijanski brend proglasio pobjednikom u duelu sa spomenutom konkurencijom, piše AutoRepublika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije