Bio je to poklon za Ivanu: Prodaje se Trumpov Mercedes 560 SL

J. M.
Bio je to poklon za Ivanu: Prodaje se Trumpov Mercedes 560 SL
Polovni automobili poznatih prethodnih vlasnika tražena su i cijenjena roba na tržištu četverotočkaša.

Tako je VW Golf IV – koji je vozio Joseph Kardinal Ratzinger, kasnije papa Benedikt XVI – prodat za skoro 190.000 eura. 

Land Rover bivšeg britanskog premijera Winstona Churchilla na aukciji 2012. godine vrijedio je 170 000 evra. 

Crveni Mercedes 560 SL kabriolet, izrađen 1987. godine, već neko vrijeme stoji u salonu Baz Dream Cars u Waghäusel u njemačkom Hockenheimu.

mercedes_trump_02.jpg - undefined

Foto: AMP

Njegov prethodni vlasnik je "izvjesni" Donald Trump koji je u trenutku kupovine u ugovoru napisao adresu 225 Peta avenija, New York, NY 10021, SAD.

Automobil vrijedan 60.000 dolara bio je vjerovatno božićni poklon ili nagrada za Ivanu Trump, prvu suprugu današnjeg američkog predsjednika.

Deset godina ranije se češka menkenka udala za tadašnjeg preduzetnika, a brak se raspao 1992, kada je Ivanu zamijenila 14 godina mlađa američka glumica Marla Maples.

mercedes_trump_05.jpg - undefined

Foto: AMP

Ivanu, majka današnje predsedničke savjetnice Ivanke, očigledno nije briga za sportski automobil snage 230 "konja". Kada je prodala automobil poslije šest godina korištenja i nakon što je Donald Trump pronašao novu ljubav, Mercedes je prešao samo 11.000 milja, odnosno nešto manje od 18.000 km.

Mercedes 560 SL je većinu vremena proveo u podzemnoj garaži u Palm Beachu na jugu Floride, a prepoznatljiv je po registarskoj oznaci "Ivana 1".

Prije pet godina je Baraz Baz, šef njemačkog Baz Dreamcarsa, otputovao na Floridu i od jednog tamošnjeg dilera kupio Trumpov Mercedes.

Mercedes je u odličnom stanju pa je njegova vrijednost već dostigla 80.000 eura. No, postoji i koeficijent "VIP vlasnika" što cijenu može povećati nekoliko puta. Njemački diler još čeka pravu ponudu...

mercedes_trump_04.jpg - undefined

Foto: AMP

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije