Auto show izložba posvećena sigurnosti na cestama u BiH

Fena
Auto show izložba posvećena sigurnosti na cestama u BiH
Auto 4x4 Club u sklopu akcije Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini upriličio je danas na Trgu djece Sarajeva auto show, koji će trajati do 4. novembra.

Organiziran je u okviru Akcije za sigurnost na cestama koju provodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija posvećene deceniji akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

Kako su rekli organizatori, na izložbi su predstavljena trkaća vozila, oldtimeri, nova vozila i karting za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja.

Također, u ovoj izložbi učestvuje i Internacionalna policijska asocijacija sa programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Za mališane na spomenutoj lokaciji napravljen je i mali poligon gdje se dijele brošure i edukativne bojanke s korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije