Adrenalinski užitak: Sarajevo dobilo najveću indoor karting arenu

J. Ć.
Adrenalinski užitak: Sarajevo dobilo najveću indoor karting arenu
Svečano je otvorena karting arena "Speed Extreme" Sarajevo, najveća u ovom dijelu Evrope.

Arena se nalazi u okviru Shopping centra Bingo na Stupu, nekadašnjem Merkuru.

Na minus jedan etaži vas čeka najmodernija karting arena sa: 11 Sodi GX 270 karting auta, profesionalnim sistemom mjerenja vremena, stazom 350 metara dužine pune čistog adrenalina s preko devet uzbudljivih zavoja koji testiraju sposobnost svakog vozača, caffeom, profesionalnom opremom za vožnju, te profesionalnom uslugom.

Kako za portal Radiosarajevo.ba  kaže direktor i vlasnik Karting arene "Speed Extreme" Zlatko Vejzović, staza je zaštićna u cijeloj svojoj dužini s nekoliko slojeva guma i videonadzorom.

"Objekat je pod video i fizičkim nadzorom. Radi sigurnosti vozača na stazu nikada ne puštamo više od pet vozača, jer nam je sigurnost na prvom mjestu. Više od dvije godine radimo u Mostaru i nikada nismo imali problem sa sigurnošću. Imamo i posebne ventilatore, kao što možete primijetiti, ovdje se gas ne osjeti. Prostor je preko 3.000 kvadrata, sve je spremno. Sve je spremno. Staza je spremna, kartinzi su spremni. Utrka može početi", ističe Vejzović.

Brojni posjetitelji mogli su učestvovati u utrci. Na dan otvorenja Bingo je pripremio i vrijedne nagrade za prva tri mjesta (najbolje vrijeme), koja će biti objavljena večeras oko 23 sata, i to:

1. mjesto: 300,00 KM
2. mjesto: 100,00 KM
3. mjesto:    50,00 KM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije