Zvizdić s američkim zvaničnicima: Prioritet BiH aktiviranje MAP-a za NATO

Radiosarajevo.ba
Zvizdić s američkim zvaničnicima: Prioritet BiH aktiviranje MAP-a za NATO

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je u Washingtonu u odvojenim susretima s kongresmenom Mikeom Turnerom i senatorom Benjaminom Louisom Cardinom, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić se zahvalio na pomoći koju SAD dvadeset godina pruža Bosni i Hercegovini. Upoznao je kongresmena Turnera i senatora Cardina s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH i sa stepenom realizacije ciljeva i zadataka iz Ekonomske reformske agende.

On je rekao da su prioriteti Bosne i Hercegovine aktiviranje MAP-a i nastavak puta ka punopravnom članstvu u EU i NATO integracije. Istaknuo je da je BiH u prethodnoj godini ostvarila kredibilan napredak i da su do sada ukupno uknjižene 23 lokacije vojne imovine.

Tokom razgovora istaknuti su dobri i stabilni bilateralni odnosi između BiH i SAD-a. Kongresmen Turner i senator Cardin su rekli da podržavaju svaki napor i dogovor u BiH sa ciljem ispunjavanja uvjeta za članstvo u Evropskoj uniji i aktiviranje MAP-a.

Sastancima je prisustvovao ambasador BiH u SAD-u Haris Hrle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije