Žestoki protesti zbog sumnje da su policajci silovali mladića

Radiosarajevo.ba
Žestoki protesti zbog sumnje da su policajci silovali mladića
U glavnom gradu Francuske blokirano je 16 srednjih škola u znak protesta zbog navodnog policijskog silovanja mladog crnca.

Policija je ispalila suzavac na učenike u posljednjem u nizu pariskih protesta zbog navodnog silovanja i drugih slučajeva policijske brutalnosti.

Žrtva silovanja Theo prijavio je da ga je policija pretukla i zatim silovala pendrekom 2. februara. Četiri policajca su suspendirana dok traje istraga.

Policija poriče brutalnost

Demonstranti su se okupili izvan škola i zapriječili ulaz učiteljima i učenicima pomoću kanti za smeće i ostalih predmeta.

Nije bilo službenih izvještaja o ozbiljnim povredama unatoč fotografijama na društvenim medijima koje prikazuju sukobe policije i demonstranata na skupu na trgu Place de la Nation.

Policija tvrdi da su uhitili samo nekoliko ljudi te da su prosvjedi ilegalni jer nemaju službeno odobrenje.

Silovali ga pendrekom, pretukli i popljuvali

Ranije ovog mjeseca Theo je opisao svoju traumu. Rekao je da ga je policija zaustavila zbog provjere identiteta s ciljem hvatanja dilera droge.

Zatim su ga silovali pendrekom, pljuvali po njemu te pretukli udarajući u genitalije, piše BBC, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije