Djevojka preminula od tumora na mozgu - ljekari joj 14 puta rekli da je zdrava

Radiosarajevo.ba
Djevojka preminula od tumora na mozgu - ljekari joj 14 puta rekli da je zdrava
Daily Mail / Stephanie Dickson
Stephanie Dickson, 24-godišnjakinja, preminula je od tumora na mozgu nakon što su joj ljekari 14 puta rekli da su njene glavobolje, samo "migrene".

Ova djevojka je devet mjeseci imala bolove u vratu, jake glavobolje i vrtoglavice, a, uprkos njenom stalnom odlasku doktorima u Edinburghu (Škotska), sve što su joj oni dali su tablete protiv bolova.

Nakon što joj je pozlilo, opet je otišla u bolnicu, gdje je primila infuziju, ali su je ujutro pustili iz bolnice. Nekoliko sati kasnije, preminula je.

Sve se dogodilo u aprilu 2013, a detalji opsežne istrage tek su sad otkriveni javnosti. Istraga je otkrila: da joj je tumor uočen na vrijeme i da je dobila ispravnu terapiju – imala je 98 posto šanse da preživi. Naime, tumor je bio benigni...

Obitelj ove djevojke i njeni prijatelji izašli su u javnost kako bi animirali ljude da nikada ne odustanu ako misle da nešto nije uredu s njihovim tijelom.

Tumori na mozgu su nakupine ćelija koje se množe na abnormalan, nekontroliran način, a mogu bili maligni (zloćudni) i benigni (dobroćudni). Simptomi tumora na mozgu ovise o dijelu mozga u kojem se tumor nalazi, a najčešći su sljedeći:

Trajne, stalne glavobolje
Napadi
Mučnina, povraćanje
Promjene u ponašanju, problemi s pamćenjem
Slabost ili paraliza jednog dijela tijela, problemi s vidom ili govorom

Tumori na mozgu pogađaju ljude svih doba, uključujući i djecu, ali najčešće ih imaju ljudi u starijim godinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije