Zbog požara se srušio jedan od najstarijih nebodera u Teheranu: 25 povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
Zbog požara se srušio jedan od najstarijih nebodera u Teheranu: 25 povrijeđenih
Hamed Malekpour / Tasnim News
Jedan od najstarijih nebodera u Iranu srušio se nakon velikog požara koji je zahvatio zgradu sa 17 spratova, javila je iranska državna televizija.

Već ranije iranske vlasti potvrdile su da je najmanje 25 ljudi povrijeđeno u velikom požaru koji je zahvatio kultnu zgradu Plasco, a lokalni mediji su izvještavali kako je većina povrijeđenih u požaru ustvari vatrogasci koji su pokušavali smanjiti štetu, prenosi NBC News.

Policija je blokirala i sve ulice u blizini ovog nebodera, a vrlo brzo nakon što je izbio požar i neboder se srušio na ulicu, zbog čega je nastala velika šteta po arhitekturu iranske prijestolnice, jer je uništena građevina iz 1960. godine.

Još uvijek nije poznato da li je bilo povrijeđenih u rušenju zgrade, a kako je kazao Jalal Maleki, glasnogovornik vatrogasnih jedinica, vatrogasci iz čak deset stanica učestvovali su u gašenju požara koji je buknuo kasno sinoć.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije