Zbog napada u Dortmundu policija uhapsila jednu osobu: Stigli i novi detalji

Radiosarajevo.ba
Zbog napada u Dortmundu policija uhapsila jednu osobu: Stigli i novi detalji
Nakon sinoćnje eksplozije pored autobusa koji je prevozio nogometaše Borussie Dortmund na utakmicu Lige prvaka, njemačka policija je uhapsila jednu osobu povezanu s napadom.

Kako je saopćeno iz ureda federalnog tužioca, pretraženi su stanovi dvije osobe, za koje se sumnja da su izveli ovaj napad, te je tom prilikom jedna osoba uhapšena, prenosi Bild.

Frauke Kohler, glasnogovornica u Uredu federalnog tužioca, govorila je o mogućoj islamističkoj pozadini ovog slučaja, kazavši kako je vrlo malo vjerovatno da je riječ o terorističkom napadu. Ipak, još uvijek se istražuju i takve mogućnosti.

Otkriveni su i detalji da je bomba eksplodirala u 19.16 sati, te da se u jednom od dva pisma koja su pronađena u blizini mjesta eksplozije navodi da je napad počinjen "u ime Allaha", zbog učešća njemačkih aviona u napadima na Siriju.

Također, navodi se i da bi uskoro moglo doći do novih napada, čija meta će biti slavne ličnosti iz Njemačke, prenosi Bild.

Ipak, policija malo vjeruje u ove tragove, te istražuje mogućnost da su napad izvršili ekstremisti iz Njemačke, a na takvu pomisao navode ih tragovi s mjesta eksplozije koji nisu karakteristični za napade islamističkih grupa.

Podsjećamo, napad se dogodio sinoć uoči utakmice Dortmund - Monaco, a u napadu je teško povrijeđen nogometaš Borussie Marc Bartra, koji je sinoć i operiran u bolnici. Zbog svega, ova utakmica Lige prvaka je odgođena, a UEFA je odlučila da novi termin utakmice bude zakazan za danas od 18.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije