Zakon jednak za sve: Prijavili kraljicu Elizabethu policiji jer nije vezala pojas

Radiosarajevo.ba
Zakon jednak za sve: Prijavili kraljicu Elizabethu policiji jer nije vezala pojas
Iako mnogi smatraju da je bezakonje jedan od glavnih globalnih problema, brojne države trude se da dokažu da je zakon jedna za sve, a među njima prednjači Velika Britanija u kojoj je moguće prijaviti i kraljicu zbog protuzakonitog djela.

Naime, ovih dana saopćeno je iz ureda policije Zapadnog Yorkshirea da je kraljica Elizabetha prijavljena na broj hitnih službi, zato što nije imala vezan pojas tokom vožnje zvaničnim vozilom u zgradu parlamenta, prenosi BBC.

Iz policije napominju kako kraljica ne podliježe civilnim zakonima, te krivične prijave protiv nje ne mogu biti pokrenute, no britanska javnost je istaknula kako je ovo dobar pokazatelj povjerenja u državne službe, kojima je moguće prijaviti čak i člana kraljevske porodice.

Inače, kazna za nevezivanje pojasa u Velikoj Britaniji iznosi 500 funti, a na web-stranici kraljevske porodice ističu kako je "kraljica pažljiva i insistira da sve njene aktivnosti, koliko je u njenoj moći, budu provedene striktno u skladu sa zakonom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije