Vozači autobusa na posao došli u suknjama jer im je zabranjeno nositi šortseve

Radiosarajevo.ba
Vozači autobusa na posao došli u suknjama jer im je zabranjeno nositi šortseve
Vozači autobusa i kondukteri u Francuskoj na radnom mjestu su se pojavili u suknjama, jer su im šefovi zabranili da dolaze u šortsevima.

Temperatura je ovih dana u Francuskoj porasla do 38 stepeni, zbog čega vlasti ove zemlje stalno upozoravaju stanovnike da budu oprezni, ostanu u kući i ne izlaze na sunce tokom dana.

Jedni od najugroženijih su vozači autobusa u javnom prevozu, kojima je, međutim, zabranjeno da upravljaju vozilima u bermudama.

Vozači autobusa i kondukteri u Nantu kažu da zbog velikih vrućina i sparine nisu više mogli da izdrže rad u pantalonama, a u znak protesta odlučili su da se na poslu pojave u suknjama!

"Naša uniforma nije adekvatna za ovakve temperature. Zavidimo našim koleginicama, jer mogu da dolaze u suknjama. Naši šefovi kažu da kratke pantalone nisu odgovarajuće za naše radne pozicije, pa smo iz protesta došli na posao ovako", kaže vozač Didier Sauvetre. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije