Vozač cisterne iz BiH teško povrijeđen: Pobjegao vinovnik udesa

Radiosarajevo.ba
Vozač cisterne iz BiH teško povrijeđen: Pobjegao vinovnik udesa
/ Ilustracija: PP/policija
U utorak oko 13.55 sati – na njemačkom autoputu A8 u pravcu Münchena, u blizini odmorišta Samerberg – došlo je do sudara dvije cisterne.

Kuriozitet je da obje 40-tonske cisterne pripadaju istoj firmi iz Slovenije. Vozači cisterni kretali su se jedan iza drugog autoputem A8 sve dok se ispred njih nije našao plavi automobil kompaktne klase s njemačkim registarskim tablicama, piše rosenheim24.de.

Na izlazu s odmorišta Samerberg vozač plavog putničkog automobila je snažno zakočio, pretpostavlja se da bi omogućio uključenje drugog vozila na autoput. 

Vozač prve cisterne morao je snažno kočiti kako ne bi udario u plavi putnički automobil. Nažalost, vozač druge cisterne – 42-godišnji državljanin BiH – nije mogao pravovremeno reagirati i zabio se u cisternu svog kolege iz firme.

Vozač plavog putničkog automobila koji je izazvao udes nakratko je stao a onda napustio mjesto nesreće. Policija moli svjedoke koji mogu pomoći u njegovom pronalasku i privođenju.  

Bosanski vozač cisterne zadobio je povrede u predjelu trbuha zbog kojih je prebačen u bolnicu u Rosenheimu. Nije bio u kritičnom stanju koje bi zahtijevalo intervenciju helikoptera za transport.

Inače, slovenske cisterne prevozile su bitumen, ali su u trenutku nesreće bile prazne. Na cisternama je načinjena materijalna šteta u iznosu od 35 hiljada eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije