Ubijeni u Milanu je Amri, osumnjičeni za napad u Berlinu

Fena
Ubijeni u Milanu je Amri, osumnjičeni za napad u Berlinu
/ Anis A. (printscreen/Focus.de)
Italijanski ministar za unutarnje poslove Angelino Alfano potvrdio je u Rimu kako je potpuno siguran da je muškarac ubijen rano jutros u pucnjavi u Milanu Anis Amri, osumnjičeni za napad na božićni sajam u ponedjeljak u Berlinu.

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili je li pištolj kojim je Amri jutros upucao italijanskog policajca isti onaj kojim je navodni napadač ubio poljskog vozača kamiona u Berlinu.

Repubblica piše kako je identitet ubijenog Amrija potvrđen nakon usporedbe crta lica sa službenim informacijama te usporedbom otisaka.

Policija je imala informacije o tome kako se Amri nalazio u predgrađu Milana, kazao je izvor za Reuters.

Do pucnjave je navodno došlo nakon što je osumnjičenog zaustavila policija u rutinskoj kontroli. Kako piše Daily Mail, Amri je upucao policajca te ga teško ranio.

Za vrijeme pucnjave je "uzvikivao Allahu ekber" te je pokušao pobjeći od policije, istovremeno pucajući na policajce. Kako pišu italijanski mediji, Amrija su u tri ujutro zaustavila dva policajca. Nakon što je Amri ranio prvog, drugi ga je upucao i ubio.

Kod Amrija je pronađena karta za voz, koja će istražiteljima pomoći otkriti kuda se Amri kretao proteklih nekoliko dana. Kako navodi Corriere della Sera, Amri je iz Chamberyja u Francuskoj putovao u Torino, a nakon toga u Milano. Na željezničku stanicu stigao je u jedan ujutro, dva sata prije nego što ga je zaustavila kontrola. Slučaj je preuzela italijanska antiteroristička policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije