U Washingtonu se prvi put sastali Obama i Trump

Radiosarajevo.ba
U Washingtonu se prvi put sastali Obama i Trump
Facebook / Prtscr
Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump i dosadašnji predsjednik Barrack Obama prvi put se sastaju u Washingtonu od predsjedničkih izbora održanih 8. novembra.

Trump je danas prvi put posjetio Washington kao predsjednik SAD-a.

Osim sa Obamom, Trump će se sastati i sa glasnogovornikom Bijele Kuće Paulom Ryanom i Mitch McConnell while in town. U Washington je Trump doputovao sa Mikeom Penceom, koji će se susresti sa Joe Bidenom, prenosi CNN.

Do sada veliki neprijatelji, Obama i Trump će razmatrati proces prenošenja ovlasti.

Donald Trump će položiti zakletvu kao 45. američki predsjednik 20. januara 2017. godine.

 

Tranzicijski tim novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa pokrenuo je niovi website i Twitter nalog dok se republikanski političar priprema da preuzme dužnost.

Posjetioci na greatagain.gov mogu pronaći informacije o Trumpovoj politici kao i podatke iz biografije o republikanskom političaru. Website također uključuje obavijest da traži da popuni 4.000 praznih mjesta za predsjednikov tim ali ne sadrži instrukcije kako da se prijavi za te pozicije.

Twitter nalog tranzicijskog tima, @transition2017, postavio je prvi tweet u srijedu navečer. Na njemu je pisalo: "Zajednički radeći mi počinjemo hitni zadatak jačanja naše zemlje i obnove američkog sna".

Guverner New Jerseyja Chris Christie predvodi Trumpov tranzicijski tim, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije