U napadu na aerodrom poginulo 28 osoba, objavljena snimka eksplozije

Anadolija
U napadu na aerodrom poginulo 28 osoba, objavljena snimka eksplozije
Nakon terorističkog napada na istanbulskom aerodromu Ataturk u kojem je poginulo najmanje 28 osoba, na mjesto događaja su upućene jedinice specijalnih snaga i timovi za uklanjanje eksplozivnih naprava.

Ministar pravde Republike Turske Bekir Bozdag je izjavio da je, prema prvim informacijama, u terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu Ataturk poginulo oko 10, no uskoro su objavljene nove informacije prema kojima je broj žrtava porastao na - 28.

"Prema informacijama s kojima raspolažem, jedan terorista je najprije iz automatske puške kalašnjikov otvorio vatru na ulazu u terminal za međunarodne letove, a zatim aktivirao eksploziv na sebi", rekao je Bozdag.

Ministarstvo zdravstva Turske je saopćilo da je u napadu ranjeno 60 osoba, od čega šest sa težim tjelesnim povredama.

Premijer Turske Binali Yildirim je istakao da je nakon eksplozije koja se u utorak navečer desila na istanbulskom aerodromu Ataturk izdao nalog da se formira krizni štab.

Podsjećamo, na istanbulskom aerodromu Ataturk večeras je odjeknula eksplozija, a na mjesto događaja upućene su policijske i ekipe hitne medicinske pomoći. Policijski helikopteri također nadlijeću prostor iznad aerodroma u Istanbulu gdje se desio napad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije