U ruševinama hotela koji je zatrpala lavina pronađeno šest osoba

Anadolija
U ruševinama hotela koji je zatrpala lavina pronađeno šest osoba
Italijanska policija putem radioveze i izvještaja s mjesta nesreće navodi da se vjeruje da je pronađeno pet preživjelih osoba u ruševinama planinskog hotela koji je zatrpala lavina.

Zatraženi su helikopteri za spašavanje kako bi ih odveli na sigurno.

Izvještači koji su na mjestu nesreće rekli su da su u petak čuli policijski razgovor preko radioveze službenika koji su se malo odmaknuli i okrenuli od mjesta nesreće. Izvijestili su da se pet ljudi nalazi po ruševinama i zatražili su helikoptere.

Novinska agencija ANSA navodi da se radi o šest osoba, te da su vatrogasne ekipe stupile u kontakt s njima, ali da su i dalje pod ruševinama.

Niz zemljotresa, koji su jučer pogodili Italiju, izazvao je lavinu koja je zatrpala hotel Rigopiano u podnožju planine Gran Sasso na zapadu Pescare.

Fabrizio Curcio, generalni direktor Civilne zaštite, u četvrtak, u jutarnjim satima je izjavio kako je nestalo ukupno 30 osoba, od toga 20 gostiju i deset uposlenika hotela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije