U poplavama u Teksasu poginuli baka i četiri unuka

Fena
U poplavama u Teksasu poginuli baka i četiri unuka
EPA / Poplave su bile i početkom aprila
Djeci je bilo devet, osam, sedam i šest godina...

 

Najmanje pet osoba je poginulo, a jedna se vodi kao nestala u oluji i poplavama koje su pogodile Teksas i nekoliko drugih saveznih država centralnog dijela SAD-a, saopćile su danas lokalne vlasti.

 

Baka i četvoro unuka su u gradu Palestin u Teksasu, oko 160 kilometara jugoistočno od Dalasa, prvo uspjeli da pobjegnu iz svoje kuće, u kojoj je voda došla do krova, ali ih je zatim na ulici odnijela bujica.

 

“Uspjeli su da izađu iz kuće, ali ih je voda odnijela na ulici”, izjavio je šef policijske stanice u Palestinu DŽejms Muniz i dodao da su njihova tijela pronađena jučer.

 

Navedeno je da su poginuli Lenda Asberi (64) njeno četvoro unuka, stari devet, osam, sedam i šest godina, kao i da se u okrugu Anderson jedan 30-godišnji muškarac vodi kao nestao.

 

U Palestinu, gdje je u manje od sat vremena palo 19 cm kiše i došlo do poplava, evakuisano je sedam kuća, a podignuta su i privremena skloništa.

 

Američka Nacionalna meteorološka služba je objavila upozorenje na poplavu od Teksasa do Misisipija, a upozorenje na jake oluje sa grmljavinom za Nju Orleans i jug Luizijane.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije