Trumpov nacrt nove uredbe: Ukidaju se prava transrodnih učenika

Radiosarajevo.ba
Trumpov nacrt nove uredbe: Ukidaju se prava transrodnih učenika
Očekuje se da će administracija predsjednika Donalda Trumpa ukinuti smjernice izdane javnim školama kojima se štite prava transrodnih učenika.

Tim bi se dokumentom poništila inicijativa bivšeg predsjednika Baracka Obame u svezi s pravima transrodnih učenika kojom je dao upute javnim školama da se omogući transrodnim učenicima korištenje toaleta u skladu s njihovim izabranim rodnim identitetom, piše Guardian.

"Očekujem danas daljnje upute o tome", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer na brifingu za novinare u srijedu.  

U nacrt dokumenta, na kojemu su zajedno radila ministarstva pravosuđa i obrazovanja, mogle bi biti unesene promjene prije nego što bude poslan školama širom zemlje.

U dokumentu se navodi da je njegova svrha povući smjernice od 13. maja 2016. dok Trumpova ministarstva pravosuđa i obrazovanja "dalje razmatraju pravna pitanja" u vezi s tim.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije