Trump se sastao sa republikanskim liderima: Postavljeni prioriteti

Fena
Trump se sastao sa republikanskim liderima: Postavljeni prioriteti
Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump sastao se danas sa republikanskim liderima u Senatu i Predstavničkom domu Kongresa.

Nakon sastanka sa liderom republikanske većine u Senatu Mitchom McConnellom, Trump je novinarima rekao da su njegova tri glavna prioriteta pitanje imigracije, sistem zdravstvene zaštite i radna mjesta.

Ranije danas, Trump se sastao i sa predsjednikom Predstavničkog doma Kongresa Paulom Ryanom, također republikancem.

Ryan je nakon sastanka izjavio da je sa Trumpom imao "fantastičan, produktivan", razgovor na Capitolu.

On je rekao da je taj sastanak za njega predstavljao čast i dodao: "Mislim da ćemo imati neke apsolutno spektakularne stvari za američki narod".

Trump je na to rekao da bi trebalo što prije krenuti sa poslom, "bilo da se radi o zdravstvenoj zaštiti, ili o imigraciji", što AP tumači kao njegov mogući nagovještaj tačaka u kojima se slaže sa republikancima u Kongresu.

Na izborima u utorak, na kojima je Trump izabran za predsjednika SAD, njegova Republikanska stranka je zadržala većinu u oba kongresna doma - Senatu i Predstavničkom domu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije