Trump pozvao Theresu May u posjetu Washingtonu

Fena
Trump pozvao Theresu May u posjetu Washingtonu
Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je pozvao britansku premijerku Theresu May da ga posjeti "što je skorije moguće" u njihovom razgovoru nakon izbora, saopćio je Downing Street.

 Dvoje čelnika potvrdilo je "veoma posebne veze" između njihove dvije zemlje, dok je May istaknula "dugački istorijat zajedničkih vrijednosti" i njihovo zajedništvo "onda kada je najpotrebnije", saopćio je njen ured.

Čestitajući Trumpu na šokantnoj pobjedi na izborima održanim u utorak, konzervativna britanska čelnica naglasila je kako želi jačanje trgovine i ulaganja sa Sjedinjenim Državama nakon što Britanija napusti Evropsku uniju.

Trump, čija je majka Škotlanđanka i ima dva završena kursa golfa u Škotskoj, naglasio je bliske lične veze s Ujedinjenim Kraljevstvom i "toplinu" Britanije, rekavši da je to "veoma, veoma posebno mjesto za mene i za moju zemlju", prenosi AFP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije