Trump čestitao Kubancima na Castrovoj smrti: Bio je brutalni diktator

Radiosarajevo.ba
Trump čestitao Kubancima na Castrovoj smrti: Bio je brutalni diktator
Nakon što je "otkrio" da je umro Fidel Castro, novoizabrani američki predsjednik Donald Trump je s malim zakašnjenjem reagovao na smrt vođe kubanske revolucije.

Čestitao je američkim građanima kubanskog porijekla na smrti Castra kojeg je nazvao "nemilosrdnim ubicom vlastitih građana".

"Danas svijet obilježava smrt okrutnog diktatora koji je tlačio svoj narod skoro 60 godina. Zaostavština Fidela Castra su ubistva, pljačke, nezamislive patnje, siromaštvo i uskraćivanja ljudskih prava", navodi The Guardian riječi Donalda Trumpa.

Prema republikanskom političaru, Kuba je bio otok s totalitarnim režimom, a sada postoji nada da će kubanski narod konačno početi živjeti u slobodnoj zemlji kakvu zaslužuje.

"Iako tragedija, patnje i bol koje je nanio Fidel Castro neće nestati njegovom smrću naša administracija će učiniti sve da bi kubanski narod mogao konačno  krenuti ka prosperitetu i slobodi. Dužan sam mnogim Kubancima koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama i koji su me podržavali tokom predsjedničke kampanje, uključujući i ratne vojne veterane. Jednog dana ćemo vidjeti slobodnu Kubu", rekao je Trump.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije