Tragedija u Australiji: Četvero mrtvih u zabavnom parku

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Australiji: Četvero mrtvih u zabavnom parku
PrtScr / S lica mjesta
Četvero ljudi je poginulo u teškoj nesreći tokom vožnje u zabavnom parku Dreamworld u Australiji. U nesreći ima i teško povrijeđenih.

Još uvijek se ne znaju tačni detalji šta se dogodilo, osim da se sve zbilo na „raftingu“ – navodno se čamac prevrnuo, jedna osoba je ispala odmah, a druge dvije su ostale zaglavljene.

Poginula su dva muškarca i dvije žene, navodno majke u dobi između 32 i 40 godina. Djeca koja su bila u čamcu su preživjela.

Svjedokinja Lia Capes tvrdi da je upravo trebala ući na ovu vožnju, kada je vidjela ljude kako istrčavaju, uplakani: „Jedan od njih je rekao da se jedan čamac ispred njih prevrnuo i da ja nastao haos“.

Dreamworld rafting u ovom zabavnom parku zapravo je vožnja čamcima po vještačkim brzacima, i jedini je ove vrste u Australiji.

Ranije ove godine, tokom druge, slične vožnje u parku, jedan muškarac zamalo se udavio nakon što je ispao s čamca. Iako je bio zatvoren nakon toga, inspekcija je dala odobrenje da se ponovno otvori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije