Tragedija tokom utakmice Europa lige: Poginulo 30 navijača Manchester Uniteda

Radiosarajevo.ba
Tragedija tokom utakmice Europa lige: Poginulo 30 navijača Manchester Uniteda
Screenshot / Twitter
Strašna tragedija dogodila se tokom utakmice četvrtfinala Europa lige između Manchester Uniteda i Anderlechta, kada je usljed pada električnog kabla poginulo gotovo 30 navijača 'Crvenih đavola'.

Ova strašna nesreća dogodila se u u Nigeriji, a očevici slučaja kažu kako je više od 20 navijača odjednom poginulo zbog strujnog udara, prenosi britanski The Sun.

Novinari sa mjesta nesreće navode da je kabal visoke voltaže, vjerovatno dalekovod, udario u metalnu kuću, gdje su unesrećeni gledali utakmicu putem TV-a i navijali za svoj tim. Policija je do sada potvrdila da je pronađeno sedam beživotnih tijela, a zvaničnici ističu kako bi ih moglo biti mnogo više.

Još deset ljudi je teško povrijeđeno, a iz Manchester Uniteda jutros su poručili kako su "njihove misli uz navijače, njihove prijatelje i porodice onih koji su stradali tokom tragedije u nigerijskom gradu Calabaru".

Povodom ove tragedije i FIFA je uputila telegram, kojim izražavaju sućut i podršku porodicama i prijateljima žrtava.

"Tragedija se dogodila toko 38. minute utakmice. Prvo smo primijetili iskre na kablu koji je bio vani, a onda je nastala velika gužva dok su svi pokušavali pobjeći kada je kabal pao na krov kuće. Svi prijatelji koji su sjedili pored mene su mrtvi, a ja sam imao sreće da preživim", kazao je Ukah Timothy, jedan od navijača Uniteda koji su bili u kući tokom tragedije.

Lokalni zvaničnici još uvijek istražuju sve detalje tragedije, a vjeruje se kako je u kući tokom tragedije bilo 80 navijača Uniteda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije