Thompsonov koncert u Wuppertalu, planiran 4. juna, pred otkazivanjem

Radiosarajevo.ba
Thompsonov koncert u Wuppertalu, planiran 4. juna, pred otkazivanjem
/ Foto: thompson.hr
Koncert kontroverznog hrvatskog muzičara Marka Perkovića Thompsona zakazan za 4. juni u njemačkom Wuppertalu doveden je u pitanje, piše lokalni njemački portali.

S obzirom na to, kako se izvještava, da se u njegovim pojedinim pjesmama veliča ustaški pokret odnosno fašizam, te da se potiče ekstremizam, pojedini njemački mediji poput Wuppertaler Zeitung, otvoreno dovode u pitanju održavanja ovog koncerta.

Tim više jer su njegovi koncerti, koji su se u prošlosti trebali održati u Stuttgartu, Berlinu, te u drugim gradovima, redom otkazivani.

Na događaj „visokog rizika“ reagirala je i Policija u Wuppertalu kazavši da prikupljaju određene informacije radi pravovremene reakcije.

U posljednjim danima burne reakcije u bh. javnosti izazvala je najava Udruženja „Hrvatsko srce nade“ o organiziranju velikog skupa podrške hrvatskim haškim optuženicima 8. juna u Mostaru. Na tom skupu je, također, trebao nastupiti i Thompson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije